PÈRDUA AUDITIVA

Hipoacúsia

Tots nosaltres comencem a perdre audició a partir dels 40 anys i més del 40% de les persones majors de 60 anys tenen algún tipus de pèrdua auditiva segons la OMS. Ens trobem però, amb casos en què la hipoacúsica pot aparèixer en altres edats, inclús en edat infantil o de nadons.

Les causes de la pèrdua auditiva

L’ envelliment natural del propi òrgan, és un dels factors més comuns. A mesura que ens fem grans, redueix el nombre de cèl·lules celíaques de la oïda interna. Aquest fet està relacionat amb l’edat i provoca a la llarga una pèrdua de la capacitat auditiva.

 

No obtant, existeixen altres factors a tenir en compte, com els hàbits de vida actuals que poden causar hipoacúsia.

La sobreexposició a sorolls massa elevats, la nova forma de gaudir de la música actualment: l’ús de auriculars inhalàmbrics o escoltar-la en volums no adequats, com d’altra banda la contaminació ambiental, fan que la pèrdua auditiva es manifesti abans del previst.

La detecció avançada és clau.

A mesura que anem perdent audició, normalitzem el no sentir-hi bé i no ens adonem que estem davant d’una pèrdua auditiva.

Per aquest motiu, és important poder reconèixer el nostre nivell d’audició, tenir en compte l’opinió i sensacions de les persones que tenim al nostre costat.

Situacions quotidianes de pèrdua auditiva:

Per aquest motiu des dels Centres auditius Natural Audio, aconsellem revisions auditives periòdiques indiferentment de l’edat.


La prevenció i la detecció avançada és important per poder trobar solucions anticipadament a la pèrdua auditiva i facilitar solucions auditives si és necessari.

ALTRES ALTERACIONS AUDITIVES

Acúfens o Tinnitus

El tinnitus és una patologia realment molesta que consisteix en la percepció de sorolls en una o en ambdues oïdes.

És un soroll intern que només escolta la pròpia persona i que és real, però no prové de cap factor extern.

Normalment es tracta d’un soroll que pot variar en la durada, intensitat i freqüència.

Fins a data d’avui no existeix una cura contra el tinnitus científicament provada

però existeixen tractaments amb audiòfons per millorar la qualitat de vida.

 

 
 

Hi han ajudes auditives per paliar els sorolls i teconològicament pensats per millorar la qualitat de vida.

També hi han diferentes organitzacions i/o associacions de tinnitus que faciliten experiències i ajuda psicològica que juguen un paper rellevant i  poden ajudar a les persones a conviure en aquest trastorn.

Les persones, al llarg de la nostra vida patirem alguna vegada un tinnitus temporal. Per exemple durant algunes hores després d’un concert o el alguna altra ocasió de soroll elevat. És quan el soroll es converteix en permanent i incrementa quan el tinnitus es converteix en un problema.

Hi ha persones que pateixen tinnitus i també tenen una petita o gran pèrdua auditiva. És per aquest motiu que recomanem una Revisió per tal de valorar, independentment del tinitus, l’audició de cada persona i poder ajudar o col·laborar a millorar la seva qualitat de vida, tractant la pèrdua amb audiòfons adequats a les seves necessitats.

SOLUCIONS AUDITIVES 

Audiòfons

La pèrdua auditiva relacionada amb l’edat normalment es millora amb aparells auditius entre ells els audiòfons.

En el cas d’una pèrdua auditiva profunda pot arribar a tractar-se amb implants. 

Existeixen diferents audiòfons en funció del tipus de pèrdua i de les necessitats de cada persona.

 

És per aquest motiu que abans de decidir quin tipus d’ajuda auditiva és la correcta, des de Natural Audio fem un estudi rigorós i complet per tal d’avaluar la millor solució. És fonamental revisar-se la oïda de manera regular.

Behind-The-Ear (BTE)

Dirigits i recomanats per a aquelles persones amb pèrdua auditiva entre moderada i profunda.

Els audiòfon retroauriculars acostumen a tenir una gran relació qualitat-preu, sent els més econòmics.

Sòn ideals per a nens/es fins a 10 anys, ja que amb els BTE es permet ajustar el motlle sense haver de tocar l’audiòfon. És per aquest motiu que en època de creixement, en que la oïda va canviant, es recomana aquest tipus d’audiòfon.
Ofereixen l’ajust més còmode i millor adaptable, essent així els audiòfons més fàcils d’utilitzar i netejar per a l’usuari.

Pediàtrics

Des dels centres auditius Natural Audio, com especialistes en audiologia pediàtrica, recomanem als pares i mares que dubtin sobre el nivell auditiu del seu fill o filla, la realització d’un control auditiu sense cap compromís.
La detecció avançada d’una pèrdua auditiva en un menor és primordial per tot el seu procés evolutiu, social emocional i cognitiu.

Els nostres especialistes et recomanaran quin tipus d’audiòfon será el més adient, sempre prioritzant les necessitats personalitzades de cada nen i nena.creixement, en que la oïda va canviant, es recomana aquest tipus d’audiòfon.

Ofereixen l’ajust més còmode i millor adaptable, essent així els audiòfons més fàcils d’utilitzar i netejar per a l’usuari.

In-The-Ear (ITE)

Es tracta del audiòfon més petit del mercat, amb un material que destaca tant per les propietats hipoalèrgiques com la seva resistència.

Realitzem un motlle del teu conducte auditiu per poder elaborar l’audiòfon a la teva mesura, aconseguint aixi un resultat inmillorable.

Aquesta solució, pensada per colocarse completament a l’interior del conducte auditiu, es tan petit que resulta totalment invisible. D’aquesta manera, ningú s’adonarà que els portes i al mateix temps podràs disfrutar d’una audició completa.

Receiver-In-Canal (RIC)

Són audiòfons que tenen la sortida del so dins el conducte auditiu i són ideals per a aquelles persones que tenen pèrdua auditiva lleu i que pot anar augmentant fins una pèrdua auditiva més severa.

És caracteritzen per ser molt discret a nivell de disseny. La única part visible quan s’utilitza és el petit fil de plàstic que connecta l’auricular amb l’audiòfon.

És caracteritzen pel ser molt discret a nivell de disseny. La única part visible quan s’utilitza és el petit fil de plàstic que connecta l’auricular amb l’audiòfon.